Síndrome de la boca ardent

La síndrome de la boca ardent o estomatodinia és un tipus de malaltia en què el pacient té sensació de cremor als llavis, a la zona de l’paladar o en tota la boca.

Tractament per a la síndrome de la boca ardent.

Per experimentar la síndrome de la boca ardent no cal que el pacient hagi ingerit amb anterioritat cap aliment picant. Les seves causes són altres i sol donar-se en dones de mitjana i avançada edat.

Es tracta d’un problema que pot prolongar-se durant anys i durant diverses hores a el dia. Al costat de la sensació de cremor també es presenta una sensació de boca seca, gust desagradable i entumiment de la llengua, fins a arribar fins i tot a aparèixer una disminució de el sentit de l’gust. Les genives sensibles i l’existència de llavis tallats també són símptomes bastant freqüents d’aquesta molesta malaltia.

Com dèiem abans, el consum de menjar picant no és la causa de la estomatodinia. El seu origen es troba en la combinació d’elements com el reflux àcid de l’estómac, el consum de certs medicaments, una alimentació poc equilibrada, infeccions per fongs i factors psicològics com l’estrès o la depressió.

Altres causants de la síndrome de la boca ardent també poden ser l’existència d’una pròtesi dental mal ajustada, els canvis hormonals propis de la menopausa o d’altres patologies i per descomptat, la falta d’una higiene bucodental correcta.

El tractament a aplicar per acabar amb aquesta malaltia dependrà de l’origen de la mateixa. Per això la realització d’un diagnòstic per part d’un professional és molt important. Aquest diagnòstic ha de trobar el causant de la síndrome, com la candidiasi, la manca de salivació pel consum de certs fàrmacs, l’estrès, el tabaquisme, la diabetis o la insuficiència renal.

A més de l’tractament dictaminat pel dentista, per pal·liar els símptomes de la estomatodinia es recomana evitar el consum de tabac i alcohol, beure aigua en abundància, mastegar xiclet sense sucre, evitar el picant en els menjars així com els aliments àcids i, a la mesura del possible, evitar també l’estrès.

Per descomptat, davant el mínim símptoma de la síndrome de la boca ardent, el millor és acudir a la nostra clínica dental de confiança perquè el dentista realitzi un detallat diagnòstic que ajudi a posar fre a temps a aquesta malaltia, ja que si no es tracta adequadament romandrà durant anys a la boca causant múltiples molèsties.